GA4 training

Gratis online Google Analytics 4 training van Effecty

Wanneer?

31 mei, van 10:00 tot 11:00

Waar?

Online

Waarom een Google Analytics 4 training volgen?

Vanaf 1 juli 2023 gaat Google Analytics 4 nog de enige versie van Google Analytics zijn die je kunt gebruiken. Het oude vertrouwde Universal Analytics zal dan geen data meer verzamelen. De data die je tot nu toe verzameld hebt in Universal Analytics, blijft wel nog ten minste zes maanden beschikbaar. Hieronder zie je eerst de Universal Analytics interface en daaronder de Google Analytics 4 interface.

UA interface.

GA4 interface.

De nieuwe interface is voor veel mensen erg wennen. De verschillen met het oude Google Analytics zijn dan ook vrij groot. Het is belangrijk om er wel mee uit de voeten te kunnen. Daarom maken we jou hier graag wegwijs in. Hiervoor organiseren we een eenmalige gratis GA4 training, in de vorm van een online kennissessie.

Wat wordt er behandeld tijdens de GA4 training?

De kennissessie zal ongeveer een uurtje duren. In dit uurtje zal onze Analytics expert Sjoerd ervoor zorgen dat jij je veel meer op je gemak voelt om Google Analytics 4 te gebruiken. Je gaat onder andere leren hoe je dezelfde data kunt bekijken als in Universal Analytics en wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de oude en nieuwe versie. Zo ligt er bij GA4 bijvoorbeeld meer focus op het zelf aanpassen en aanmaken van rapporten. Het is belangrijk om te begrijpen hoe dit in z’n werk gaat.

Tijdens de Google Analytics 4 training is er ruimte voor jou om vragen te stellen aan Sjoerd. Hij heeft ondertussen bijna vijf jaar ervaring met Google Analytics en zal je zo goed mogelijk proberen te helpen. Het zal je vooral ook duidelijk worden dat het belangrijk is om GA4 optimaal in te richten, om er zoveel mogelijk inzichten uit te kunnen halen. Meet jij bijvoorbeeld al de juiste conversies en zorg je dat je eigen websitebezoeken niet gemeten worden?

GA4 conversies.

Aanmelden voor de Google Analytics 4 training

Je kunt je via onderstaand formulier direct aanmelden voor de GA4 training. Deze zal plaatsvinden op 31 mei, van 10:00 tot 11:00. Komt dit niet goed uit voor je? Laat ons dan even weten dat je graag een opname van de kennissessie ontvangt en dan sturen wij je deze nog toe. Ook in dit geval kun je het best even je gegevens achterlaten. Als je wel kunt deelnemen, heb je het voordeel dat je direct je vragen kunt stellen. De sessie zal volledig online plaatsvinden. Meld je op tijd aan!