Knowledge base

De afstudeerstage van Kevin

Afstuderen bij Effecty

Zoals jullie wellicht al eerder gelezen hebben, heb ik het afgelopen halfjaar mijn afstudeerstage bij Effecty gelopen. In deze tijd heb ik mij gefocust op hoe de uitvoerende online marketing werkzaamheden binnen het bedrijf efficiënter gedaan kunnen worden, mede door het gebruik van tools.

Afbeelding met persoon, binnen, man, laptop

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na eerst gekeken te hebben welke werkzaamheden binnen het bedrijf überhaupt efficiënter gedaan kunnen worden, ben ik gaan kijken wat voor soort tools er beschikbaar zijn om deze ook daadwerkelijk efficiënter uit te kunnen voeren. Hieruit bleek dat de technologie helaas nog ver achterloopt op de wensen van Effecty.

Templates maken

Echter waren er wel enkele manieren beschikbaar waarmee Effecty een stuk efficiënter te werk kan gaan. De eerste was het maken van meer templates zodat we standaard werkzaamheden efficiënter kunnen maken. Hoewel dit in eerste instantie erg simpel klinkt, zat hier toch nog behoorlijk wat werk in. Voor bijvoorbeeld een technische analyse kan er een template opgezet worden waarin de fouten uit een dergelijke analyse voor iedereen duidelijk toegelicht en beschreven worden. Dit template zorgt ervoor dat de basis staat, zodat we ons veel meer kunnen richten op het klant-specifiek maken van het rapport met meer concrete voorbeelden en oplossingen. De tijd die bespaard wordt om de basis te beschrijven, komt dus uiteindelijk de klant ten goede.

Verder waren er nog de geautomatiseerde regels van Google Ads. Met deze regels kun je opdrachten geven aan Google Ads, zodat deze op specifieke momenten of door specifieke omstandigheden bepaalde handelingen verricht. Het interessante aan deze regels is het feit dat je ze zeer specifiek kunt instellen, en simpele handelingen kan automatiseren. Door dit te doen, kunnen wij zelf in de complexere zaken van Google Ads duiken, en kunnen de accounts van klanten op dagelijkse basis bijgehouden worden. Uiteraard heb ik tijdens mijn scriptie slechts een fractie van deze regels kunnen bekijken, aangezien er duizenden varianten zijn.

Vervolg bij Effecty

Nu ik mijn scriptie succesvol heb afgerond, en ook nog eens bij Effecty mag blijven, heb ik mijn eerste project dus ook al binnen. De komende tijd ga ik mij nog veel meer focussen op deze regels, om ze zo optimaal te kunnen gebruiken. Op deze manier gaat Effecty weer een stukje efficiënter werken, waardoor wij weer meer tijd gaan krijgen voor de complexere zaken, waar wij het verschil maken!