Inhaakkalender 2022

Volop inspiratie voor jouw social media

Ken je dat: je gaat je social media planning of contentkalender vullen, maar hebt geen idee wat je in de komende maanden moet gaan plaatsen. Je wilt natuurlijk origineel en afwisselend blijven, zodat je volgers leuke content op hun tijdlijn blijven zien. Maar hoe doe je dat?

Wil jij onze inhaakkalender 2022 ontvangen?

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt de inhaakkalender direct in je mailbox!

Wil je op de hoogte blijven van alle marketing ontwikkelingen gedurende het hele jaar?

Tips van Effecty

Onze inhaakkalender voor 2022 is natuurlijk een goede eerste stap om je contentkalender te vullen. Daarnaast hebben wij nog een aantal extra tips voor je om je contentkalender te voorzien van nóg gavere en inspirerende ideeën!

  1. Denk na over je doelgroep: voor wie wil je de content gaan maken? Wat vinden deze mensen leuk? Stel je content af op de antwoorden van deze vragen.
  2. Heb je een brand story? Verwerk deze dan in de berichten die je gaat plaatsen. Gebruik letterlijke quotes of kernwoorden uit je merkverhaal die centraal staan in je social media content.
  3. Maak een link naar je website. Naast naamsbekendheid kan social media ook helpen bij meer verkeer naar je website halen. Gebruik deze mogelijkheid!
  4. Denk na over de afbeeldingen of andere visuals, video’s of figuren die je wilt toevoegen aan je social media bericht. Doe dit al tijdens het vullen van je contentkalender, zodat je eventueel beeldmateriaal alvast kunt gaan verzamelen in voorbereiding op het plaatsen van je bericht.
  5. Blijf flexibel! Een contentkalender opstellen is goed om jezelf voor te bereiden en vast te houden aan een planning, maar mocht er een extra bericht tussendoor komen, sla dit dan niet af! Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een bepaald bericht in je contentkalender te vervangen, om het origineel geplande bericht later te plaatsen. Zorg dus dat je flexibel blijft in het naleven van je contentkalender.

Zou je graag meer willen weten over het gebruiken van deze inhaakkalender? Of heb je hulp nodig bij het opstellen van je eigen contentkalender? Wij helpen je hier graag mee! Stuur ons een e-mail, je bent van harte welkom voor een kopje koffie!