Marketing Automation Systeem

Dat marketing automation vandaag de dag steeds belangrijker wordt, is niet nieuw. Er is echter een ontzettend breed aanbod in deze systemen. Maar waarom worden deze systemen gebruikt? En wat zijn de verschillen tussen deze marketing automation systemen?

Waarom marketing automation?

Het is voor te stellen dat je, door het grote aantal aanbieders in marketing automation systemen, helemaal niet weet waar je moet beginnen. Simpel gezegd neemt een marketing automation systeem bepaalde zaken rondom je marketing uit handen. Een voorbeeld hiervan is het sturen van de juiste content, naar de juiste persoon, op het juiste moment. Een marketing automation systeem biedt je de mogelijkheid mailadressen op te slaan, mails te sturen op basis van het gedrag van je doelgroep en je klantrelatie te versterken.

Gezien de voordelen die een marketing automation systeem biedt, loop je veel kansen mis op zowel de efficiëntie als communicatie met je klant.

Mautic HubSpot.

Hubspot als marketing automation systeem

Een van de vele marketing automation systemen is Hubspot. Dit is tevens een grote speler in deze markt. Hubspot maakt hier dan ook goed gebruik van en heeft de prijs behoorlijk opgeschroefd de laatste jaren. Dit betekent echter niet dat je het beste systeem krijgt als je er een flinke som geld voor neertelt. Er zijn namelijk minder bekende marketing automation systemen die zeker niet onder doen aan de grote spelers.

Mautic als marketing automation systeem

Mautic is een systeem dat, in tegenstelling tot de grote aanbieders, gratis wordt aangeboden voor bedrijven. Dit wil niet zeggen dat dit marketing automation systeem beperkt is in de mogelijkheden, allesbehalve zelfs! Als gebruiker van Mautic krijg je de mogelijkheid tot e-mail marketing, account based marketing, geautomatiseerde campagnes & workflows en vele andere opties.

Mautic is een open-source marketing automation systeem, wat betekent dat het voor iedereen beschikbaar is en iedereen kan bijdragen aan de ontwikkeling van dit automation systeem. Daarnaast zijn hoge licentiekosten bij Mautic verleden tijd, waardoor Mautic kostentechnisch erg aantrekkelijk is. Voor TFF hebben wij een ontzettend mooie oplossing mogen bedenken met behulp van Mautic!

Interesse in een marketing automation systeem?

Ben je nu benieuwd geworden naar wat wij kunnen bieden op het gebied van marketing automation? Of wil je gewoon een verdere toelichting op de mogelijkheden van een marketing automation systeem? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.