Lokale SEO

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is een specifieke vorm van SEO. Hierbij ligt de focus op een hoge score in de zoekresultaten in bepaalde regio’s. In de laatste jaren wordt lokale SEO steeds belangrijker. Google besteedt bijvoorbeeld steeds meer aandacht aan Google Mijn Bedrijf, waarmee je je bedrijf langs de ‘normale’ zoekresultaten kunt uitlichten.

Pak je lokale SEO goed aan, dan word je bijvoorbeeld ook hoger in de Google Maps resultaten getoond. Als iemand zoekt op “online marketing Eindhoven”, dan zullen er meerdere online marketing bureaus getoond worden. Welk bureau bovenaan verschijnt, is afhankelijk van de lokale SEO-prestaties. Het algoritme hierbij wordt in de basis gebaseerd op drie factoren, namelijk:

  • Nabijheid;
  • Prominentie (aantal reviews, aantal links, etc.);
  • Relevantie (bedrijfsnaam, Google Mijn Bedrijf categorieën, etc.).

Een betere lokale vindbaarheid

Om de lokale vindbaarheid te verbeteren, moet er dus naar de drie factoren gekeken worden die hierboven benoemd zijn. Gelinkt aan alle factoren is ook betrouwbaarheid. Hoe betrouwbaarder je bedrijf overkomt op zoekmachines, hoe beter je lokaal scoort. Wat hierbij bijvoorbeeld ook nog belangrijk is, is consistentie in je NAP-informatie en hoe vaak je bedrijf geciteerd wordt door anderen.

Houd in je achterhoofd dat lokale SEO altijd een vorm van SEO blijft. Je algemene SEO-prestaties kunnen dus ook verbeteren als je met je lokale vindbaarheid vooruitgang boekt. In ieder geval zal dit altijd meer onbetaald verkeer vanuit zoekmachines als gevolg hebben, wat dan op zijn beurt ook weer zorgt voor meer omzet.

Laat ons je lokale vindbaarheid verbeteren

Er komt erg veel kijken bij SEO en het is lastig om alles zelf op te pakken, van technische SEO-optimalisatie tot aan lokale SEO. We helpen je daarom graag daarbij en hebben de expertise in huis om mooie resultaten te boeken.

Houd er rekening mee dat SEO vooral op de lange termijn voor resultaten zorgt. Wil je heel snel resultaat en vind je het niet erg om daar direct wat budget aan te besteden? Dan is Google Ads waarschijnlijk beter geschikt voor je. Plan een vrijblijvend gesprek met ons in en laat je adviseren!