+2500% ROAS voor Recreatiepark de Leistert

Leisure
Diensten
Google Ads, Training, UX & Conversie, Website
Eind 2014 maakten wij voor het eerst kennis met Recreatiepark de Leistert. In de jaren die volgden, hebben we samen mooie resultaten geboekt én is er een duurzaam partnership ontstaan op het gebied van online marketing. Onze samenwerking met de Leistert illustreert precies hoe wij graag samen met de klant aan online resultaat werken.
plattegrond-leistert

Het begon met een Google Ads training

In 2014 heeft Geert een Google Ads (in die tijd nog Google Adwords) training gegeven aan de toenmalige marketingafdeling. Ze gebruikten Google Ads toen al enige tijd, maar er werd alléén op bereik en clicks gestuurd. Tijdens de training stelde Geert voor om van een bereik-georiënteerde aanpak naar een ROI-gestuurde aanpak te gaan. Een snel ter plekke gemaakte analyse toonde aan dat dit een grote impact zou maken op het rendement van iedere marketing-euro.

Omdat de grootste drukte qua boekingen voor 2015 op het punt stond te beginnen, werd Effecty gevraagd om het Google Ads-account opnieuw in te richten om zodoende snel met een schone lei te kunnen beginnen. Dit was dé kans voor ons om te laten zien wat we kunnen.

social-posts-leistert

Het resultaat: ROAS gestegen met +2500%

Tijdens onze analyse van het Google Ads account zagen we al snel dat er veel budget werd besteed aan zoekwoorden die te weinig of niets opleverden. Door kritisch te kijken naar het aantal directe boekingen op zoekwoorden, werd drastisch geknipt in het account. Budgetten werden verschoven naar de zoekwoorden die het beste presteerden.

Het resultaat: in 2015 is de ROAS van Google Ads met 2500% gestegen t.o.v. 92% in 2014. Iedere marketing-euro die werd geïnvesteerd werd daardoor 25 keer meer waard.

Het opleiden van de eigen marketingafdeling

Vanaf dag één werd door Max uitgesproken dat de marketingafdeling van De Leistert graag wilde begrijpen waar wij mee bezig waren. Niet om ons te kunnen controleren, maar juist om sneller en wendbaarder op veranderingen op het recreatiepark in te spelen. Nadat de optimalisaties op de campagnes zijn doorgevoerd, werd het tijd om de leergierige marketingafdeling van de Leistert zelf de touwtjes in handen te geven, door ze in-house op te leiden tot online marketeers.

Is een bepaalde bungalow niet meer beschikbaar? Geen probleem. De campagnes kunnen inmiddels zelfstandig op ieder moment worden aangepast door de marketingafdeling van de Leistert.

De investering in kennis bij de Leistert past perfect in het geloof in duurzaam partnerschap bij Effecty. De rol van Effecty werd in de jaren die volgden steeds minder uitvoerend en steeds strategischer.

Onder het motto “samen leren, samen presteren” hebben wij in de periode die volgde aan de Leistert nog veel meer kennis overgedragen. Zo volgden Angelique, Max en Fons in 2017 de, door Effecty opgezette, strategische online marketing training.

touchpoint-gastreis-leistert

Naast de mooie resultaten die behaald zijn voor de Leistert zijn wij vooral erg trots op de impact die we hebben mogen maken op de ontwikkeling van Max en Fons door ze wegwijs te maken in het online marketing vakgebied. Het is mooi om te zien dat de strategie die we jaren geleden samen hebben uitgestippeld door een intensieve samenwerking wordt omgezet in succes in de praktijk! In 2018 werden onze gezamenlijke inspanningen dan ook beloond met een verdubbeling van de online omzet ten opzichte van 2014. – Effecty

Samen opweg naar een mooie toekomst

De Leistert heeft door de optimalisaties aan de campagnes al eerder kunnen ervaren dat een goede website enorm veel verschil kan maken in het resultaat onder de streep. Dit gaf het vertrouwen om na twee jaar aan een nieuwe website te beginnen. Dit project is daarom gestart door duidelijk naar elkaar uit te spreken dat de nieuwe website een verlengde zou moeten worden van de vakantiebeleving bij de Leistert.

De steeds strategischere rol van Effecty wordt mooi geïllustreerd door de rol die we speelden bij de lancering van deze nieuwe website. Geen frustrerende lange boekingsstraten of het moeilijk vergelijken van accommodaties op mobiel, maar een laagdrempelig platform waar bezoekers eenvoudig en snel hun ideale vakantie kunnen boeken.

Omdat bij de oude website al inzicht bestond in de data over bezoekersgedrag en er intensief gekeken is naar de in de afgelopen jaren verzamelde input bij o.a. de receptie, kon de nieuwe website veel problemen met de gebruikerservaring oplossen. De verzamelde data, maar ook de overtuiging dat oog voor detail en aandacht voor de beleving van de gast het verschil kunnen maken werden de uitgangspunten voor de vervolgstappen.

De website is namelijk niet na een paar maanden bouwen gepresenteerd aan de Leistert, maar is door intensief tweewekelijks overleg tussen alle partners in ruim een jaar tijd tot stand gekomen. Voortdurend werd er getest, feedback gegeven en verbeterpunten doorgevoerd. Hierdoor waren er weinig verrassingen of feedback achteraf maar een website die op alle punten bijdraagt aan een betere gastbeleving. Het mooie resultaat is inmiddels te bewonderen op www.leistert.nl

UX als aanvulling op de gastbeleving

In 2020 werd een mooie aanvulling gedaan op het verbeteren van de gastbeleving. Onze UX-specialist Sjoerd werd uitgenodigd om een eyetrackingonderzoek uit te gaan voeren om de e-mails in het boekingsproces te verbeteren.

In ons UX-lab vroegen wij verschillende participanten om de e-mails te lezen en naderhand vragen te beantwoorden. Tijdens het bekijken van de e-mails werden de oogbewegingen van de participanten vastgelegd door ons eyetrackingapparaat.

Aan de hand van deze data werd geconcludeerd dat er nog veel te verbeteren viel in deze e-mails. Op dit moment worden deze verbeteringen geïmplementeerd. Hierdoor kan de gastreis van De Leistert nog meer verbeterd worden!

We willen de Leistert graag bedanken voor het grote vertrouwen dat we van ze hebben gekregen, de mooie resultaten die we samen hebben mogen behalen en de prettige samenwerking! Toch zijn we ook nog lang niet klaar. Nieuwe mogelijkheden op het gebied van campagnes, het blijvend optimaliseren van de digitale gastbeleving en de razendsnelle ontwikkelingen in ons vakgebied zorgen ervoor dat er in de samenwerking met het marketingteam van de Leistert de komende jaren nog vele kansen werkelijk gemaakt kunnen worden. – Effecty

Wil jij ook zo’n mooie resultaten behalen met ons?

Wij gaan de uitdaging graag met je aan! Stuur ons direct een bericht!