Zoekmachine marketing

Betere zichtbaarheid voor online bezoekers

Grensverleggende resultaten behalen, dat is waar het bij zoekmachine marketing om draait. Samenwerken vanuit één doel, met een heldere aanpak en rolverdeling. De afgelopen jaren is de concurrentie (en daarmee de advertentiekosten) substantieel toegenomen. Daarom vraagt een betere vindbaarheid vandaag de dag om veel meer dan alleen het instellen van de juiste zoekwoorden en advertenties. Een gedegen strategie is daarbij een absolute must! Want kies je voor een compleet zoekmachine marketing traject, dan heb je de zekerheid dat je website beter zichtbaar wordt, je doelgroep beter bereikt en je uiteindelijk meer sales of leads binnenhaalt.

Performance marketing begint volgens ons met SEA, SEO én marketplaces. Wij hebben gelukkig alle expertise in huis om jouw website tot een succes te maken. Samen met jou maken we je website makkelijker vindbaar in onder andere Google. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste doelgroep bereikt, op het perfecte moment en met de juiste doelgroep.

SEO of toch SEA?

Zoekmachine marketing is een combinatie van zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Ook wel, het optimaliseren van zowel betaalde als niet-betaalde zoekresultaten in zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) richt zich op het effectief inzetten van marketingactiviteiten om jouw website beter zichtbaar te maken in een zoekmachine. Hierbij spelen factoren: techniek, engagement, autoriteit en content van de website een belangrijke rol. Wanneer deze onderdelen geoptimaliseerd zijn, dan moet de website een hogere positie vertonen in de organische zoekresultaten van een zoekmachine.

Zoekmachine adverteren (SEA) richt zich op het effectief inzetten van advertentiecampagnes. De kosten zijn afhankelijk van bepaalde advertentieruimtes, zoekwoorden en targeting mogelijkheden. Daarnaast kan er maximale kosten per klik worden vastgesteld. Het einddoel is het omzetten van betaalde kliks naar klanten (conversies).

Nu denk je wellicht: waarom heb ik zowel SEO al SEA nodig? Heel simpel: SEO en SEA vullen elkaar goed aan. Een voor SEO geoptimaliseerde pagina, zal bijvoorbeeld ook voor een hoge kwaliteitsscore zorgen in paid search. Een goede SEO-strategie levert op de lange termijn steeds meer op. Terwijl je met een sterke SEA-strategie al vrijwel direct resultaat kunt zien. Deze mooie combinatie, daar profiteer je nu én in de toekomst van.

Adverteren op marketplaces

Wil jij aan de slag met adverteren op Amazon of een andere marketplace? Wij helpen je graag bij de inrichting van je account, het opzetten van je affiliatie diensten, het adverteren én het optimaliseren van je ads.

Wil jij er online ook met jouw bedrijf tussenuit springen? Onze specialisten halen het maximale uit online marketing. Wij helpen je graag op weg.