Google Data Studio

Wat is Google Data Studio?

Tegenwoordig vormt Google Data Studio een van de populairste dashboarding tools voor online marketeers. En dat is niet zonder reden. Je kunt er volledig gratis mee aan de slag, als je ten minste alleen programma’s van Google koppelt. Dit zul je niet snel bij een vergelijkbare tool vinden.

Data Studio biedt heel veel opties om jouw resultaten op de gewenste manier weer te geven in een strak dashboard. Grafieken en tabellen kunnen in alle mogelijke groottes getoond worden. Hierdoor word je niet beperkt in hoeveel zaken je naast elkaar kunt tonen. Ook onder andere geodiagrammen en boomdiagrammen kunnen toegevoegd worden.

Nog meer voordelen van Google Data Studio

Een Google Data Studio dashboard kan makkelijk interactief gemaakt worden. Zo kun je dropdownmenu’s, schuifregelaars en periodekiezers zelf toevoegen. Door de vele mogelijkheden kan de tool in het begin wel wat intimiderend zijn. Het kost wel wat tijd om het programma onder de knie te krijgen. Of laat het aanmaken van een dashboard fijn aan je online marketing bureau over!

Wil je tools koppelen aan Google Data Studio die niet in beheer van Google zijn, zoals Facebook en Microsoft Advertising? Dan zal er betaald moeten worden voor zogenaamde ‘connectors’. Heb je heel veel connectors nodig? Dan kunnen de kosten alsnog hoog oplopen. Er kan dan overwogen worden toch voor een andere dashboarding tool te kiezen.

Onze werkwijze met Google Data Studio

Wil jij ook een mooi Google Data Studio dashboard gaan gebruiken, zodat je inzicht houdt in je belangrijkste statistieken? Wij helpen je graag bij de inrichting hiervan en kunnen ervoor zorgen dat je gestructureerd een uitdraai ontvangt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek! We gaan dan graag met je in overleg over welke zaken je graag in jouw dashboard ziet. Met een visuele weergave van de juiste statistieken zorgen we dat je online marketing prestaties alsmaar zullen verbeteren.