Video advertising

Video advertising is het ontwikkelen van een video, om vervolgens met deze video te gaan adverteren. Dit adverteren is mogelijk op zeer uiteenlopende kanalen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je hier een duidelijk plan en goede strategie achter hebt zitten. Met alleen het maken en plaatsen van de video ben je er namelijk nog niet! Er zijn nog veel meer mogelijkheden dan je denkt wanneer je gebruik gaat maken van video advertising. Wij vertellen je graag meer over al deze mogelijkheden en helpen je met het opstellen van een video advertising strategie.

Een plan voor video advertising

Goede content is key om succesvol te zijn in video advertising, maar alleen hiermee ben je er nog lang niet. Want je hebt deze content helemaal voor niks gemaakt, wanneer niemand hem ziet. Daarom is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben wanneer je gaat starten met video advertising. Dit plan beantwoordt de volgende vragen:

  • Wat is de doelstelling van de video?
  • Wie wil je bereiken met de video? Met andere woorden: op wie ga je de video targeten?
  • Hoe past deze video bij de rest van jouw merk en merkidentiteit?
  • Via welke kanalen ga je met de video adverteren?

Dit zijn enkele essentiële vragen die beantwoord moeten worden voordat je aan de slag gaat met video advertising. Afhankelijk van de video en jouw situatie zullen andere vragen net zo belangrijk zijn!

Kanalen voor video advertising

Een voor de hand liggend kanaal wanneer je gebruik wilt maken van video advertising is Youtube. Je hebt op dit kanaal ontzettend veel mogelijkheden om jouw doelgroep te targeten. Ideaal dus wanneer je een duidelijk beeld van deze doelgroep hebt! Een ander veelgebruikt kanaal is In-Stream of Out-Stream Video. Dit is het adverteren met jouw video op platformen als NPO Uitzending Gemist, RTL XL maar ook nu.nl en telegraaf.nl. Het gaat om video advertenties voor of na bestaande video’s of tussen geschreven artikelen door. Om hier met jouw video’s te kunnen adverteren, kun je advertentieruimte inkopen. Wij kunnen dit natuurlijk voor jou regelen. Een ander zeer bekend kanaal voor video advertising is natuurlijk social media. Video wordt in de laatste jaren steeds belangrijker op deze platformen. Op Facebook, Instagram, Snapchat en LinkedIn heb je ontzettend veel mogelijkheden wat betreft video advertising. Vooral de targetmogelijkheden zijn hier enorm. Ook is het via social media platformen zeer goed zichtbaar wat de resultaten van de advertentie zijn. En dat is natuurlijk wat jij wilt weten wanneer je aan de slag gaat met video advertising!

 

Hoe wij video advertising inzetten

Heb jij hulp nodig bij het maken van een strategie voor video advertising, het maken van de video zelf, of het plaatsen van de video op diverse kanalen? Wij helpen je hier graag bij. Onze creatieve content marketeers helpen je graag met een onderscheidend idee en de strategie hierachter, terwijl onze advertising experts jou graag ondersteunen in het instellen van de juiste targeting. Meer weten? Je bent altijd welkom voor een kopje koffie!