Zoekmachinemarketing training

Zoekmachinemarketing is een belangrijke methode om bezoekers naar jouw website te krijgen. Je bereikt hier direct een groep bezoekers mee die interesse hebben in jouw product of dienst. In veel gevallen zoeken ze namelijk op eigen initiatief naar relevante zoekwoorden. Om ervoor te zorgen dat nou net jouw pagina bovenaan verschijnt bij de organische zoekresultaten is een hele klus. Het is namelijk afhankelijk van ontzettend veel factoren. Tijdens deze training leer jij om zelf met zoekmachinemarketing, SEO en SEA aan de slag te gaan. De training bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Zoekwoordenonderzoek
 2. Zoekmachine adverteren
 3. Opzetten van een Google Ads-campagne
 4. Zoekmachine optimalisatie

Zoekwoordenonderzoek

Wil je hoger scoren in Google? Dan heb je inzicht nodig in de zoektermen die jouw klanten gebruiken om jouw website te vinden. Dat kan aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Weet je niet precies wat dit inhoudt, of hoe je een zoekwoordenonderzoek uitvoert? Dan is onze zoekwoordenonderzoek training precies wat jij zoekt. Of je nu een (online) marketeer of ondernemer bent: deze training is waardevol voor iedereen.

Tijdens deze training leggen wij jou haarfijn uit hoe jij een zoekwoordenonderzoek uit kan voeren. Aan de hand van praktische en interactieve voorbeelden nemen wij jou mee in de wereld van zoekwoordenonderzoeken. Op basis van de zoekwoorden, de concurrentie en de potentie ondervind je welke termen voor jou relevant zijn.

Zoekmachine adverteren

Heb jij een website en wil jij gaan adverteren op Google of Microsoft Advertising? Dan zijn onze cursussen precies wat jij zoekt. Of je nu een online marketeer of ondernemer bent: onze training is nuttig voor iedereen.

Tijdens deze training worden de mogelijkheden van Google Ads en Microsoft Advertising duidelijk aan jou uitgelegd. Aan de hand van praktische en interactieve voorbeelden wordt het uitgelegd. Hierbij kijken we onder andere naar het kiezen van de juiste zoekwoorden, het schrijven van effectieve advertentieteksten, het optimaliseren van jouw campagnes en targeting mogelijkheden.

Tijdens de training over zoekmachine adverteren behandelen de volgende onderwerpen:

 • Google Ads
  – Ads editor
  – Campagnes opzetten
  – Optimaliseren
 • Microsoft Advertising
  – Campagnes opzetten
  – Optimaliseren
Top zoekresultaten

Opzetten van een Google Ads-campagne

Wil jij graag online adverteren? Dan is het van belang om een efficiënte Google Ads-campagne op te zetten, want een goed begin is het halve werk! Of je nu een online marketeer of ondernemer bent: onze training is nuttig voor iedereen. Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Met deze training leer je de fijne kneepjes van het opzetten van een campagne in Google Ads. Zo ga je onder andere dieper in op het meten van conversies, het instellen van doeltreffende budgetten, demografische gegevens en de verschillende biedstrategieën. Aan het einde van de training ben jij in staat om zelfstandig een Google Ads campagne op te zetten.

De training over campagnes in zoekmachines bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Conversies meten
 • Budgetten
 • Locatie, taal etc.
 • Biedstrategieën

Zoekmachine optimalisatie

Wil jij jouw website op een organische manier laten stijgen in de resultaten van Google zoeken (SERP)? Deze training geeft je een uitgebreide uitleg van alle aspecten die hierbij komen kijken. Voor de online marketeer en de ondernemer: onze training is nuttig voor iedereen. Er is geen voorkennis vereist.

Tijdens deze training behandelen we alle aspecten van zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. We kijken hoe je een landingspagina kunt schrijven, een technische analyse kunt uitvoeren en hoe linkbuilding kan helpen bij het versterken van je pagina’s. Aan de hand van praktische en interactieve voorbeelden leer je niet alleen hoe je het moet toepassen, maar ook hoe je het kunt implementeren voor je organisatie.

We behandelen de volgende onderwerpen tijdens de zoekmachine optimalisatie training:

 • Schrijven voor zoekmachines
 • Technische analyse
 • De kracht van links
Zoekwoord in zoekbalk Google

Voor wie is deze training?

De Zoekmachinemarketing Training is ideaal voor iedereen die zich bezighoudt met digital marketing op uitvoerend niveau, waaronder marketing managers, (digital) marketeers, online specialisten, ondernemers en start-ups. Na het volgen van deze training beschik jij over een goed fundament om effectief gebruik te maken van zoekmachines.

Het is zowel mogelijk om de training bij ons op kantoor te volgen als incompany. Wil je meerdere trainingen volgen naast de zoekmachinemarketing training? Neem dan gerust contact op met ons. Wij stellen graag voor jullie een programma op maat samen, geheel afgestemd op jullie wensen en behoeften. Dit doen we natuurlijk tegen een extra aantrekkelijke prijs.