Influencer marketing

Influencer marketing, weet jij wat het is?

We komen er niet meer onderuit in deze tijd. Bijna iedereen zit een groot deel van de dag op social media en ziet verschillende foto’s en filmpjes voorbijkomen. Vaak zit je maar een beetje te scrollen en te kijken en daar zie je ze dan: influencers. Mensen die bedrijven of producten promoten op social media. Je kunt dus zeker niet meer om influencer marketing heen in deze tijd. Van vloggers tot bloggers, die samen zo’n groot bereik creëren, waar je bijna bang van wordt. Influencers hebben vooral een voorbeeldfunctie voor degene die zij volgen. Denk hierbij aan kleding, eten of zelfs technologie. Hoe zij gebruik maken van hun volgers is zelfs best wel inspirerend. Op verschillende kanalen vindt influencer marketing plaats. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook, LinkedIn, Instagram of YouTube.

Hoe zet je influencer marketing in?

Influencers zijn dus invloedrijke mensen op social media. Zij kunnen het verschil maken voor jouw organisatie wanneer zij volgers hebben die in de doelgroep van je product of dienst vallen. Er zijn dus verschillende strategieën die je kunt gebruiken wanneer je influencer marketing inzet. Dit ligt aan het doel dat je wil bereiken met de campagne. Verschillende influencer marketingstrategieën zijn bijvoorbeeld: gesponsorde content, naamsvermelding, kortingscodes, prijsvragen en weggeefacties. Juist doordat je bezig bent met je eigen merk op te bouwen, wil je zorgen dat mensen zich aan je merk gaan binden. Wij raden je dus aan om gebruik te maken van naamsvermelding door influencers en ze te laten vertellen waarom ze juist bij jou iets moeten kopen. Bouw hierbij dus een stukje loyaliteit bij de klant op.

Hoe kunnen wij jou helpen met influencer marketing?

Ben jij benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw organisatie? Wij kunnen jou vooral voorzien in advies over influencer marketingen het bepalen van de strategie van een influencer. Wij kunnen je in contact brengen met verschillende influencers die passen bij je doelgroep. Zo geef jij minder geld uit aan het zoeken van connecties met influencers en heb je binnen de kortste keren een van de vetste influencers op jouw campagnes zitten! Wij zullen vooral kijken naar welke influencer past bij de doelgroep die jij wil bereiken. Zo kan ineens een groeispurt in het aantal volgers zitten op jouw social mediakanaal! Jij wil toch ook dat je merk online groeit?!