Content creatie

Wat wordt er nu bedoeld met content creatie? Laten we beginnen bij het begin. Goede creatieve content zorgt ervoor dat mensen zich gaan binden aan de organisatie. Ook datgeen wat past bij de organisatie zorgt voor een stukje herkenning van het bedrijf. Je kunt denken aan online uitingen zoals afbeeldingen, video’s of tekst. Maar ook een evenement kan bijvoorbeeld content zijn. Het is vooral een middel dat gebruikt wordt om jou gekozen doelgroep te bereiken, te beïnvloeden of te overtuigen. Content creatie is dus het gehele proces dat nodig is om goede content te maken. Sommige bedrijven kiezen ervoor om iemand binnen de organisatie verantwoordelijk te maken voor dit proces, de content marketeer. Anderen kiezen er weer voor om dit uit de besteden aan bijvoorbeeld een marketingbureau. Voorbeelden van content creatie kunnen zijn:

– Het schrijven van blogs;
– Het maken van infographics;
– Het maken van afbeeldingen en illustraties;
– Het maken van video’s;
– Het creëren van content voor sociale mediakanalen.

Voordelen van het gebruik van content creatie

Eén van de voordelen voor het gebruik van content creatie is dat je hierdoor veel beter je doelgroep kunt begrijpen. Dit is tenslotte wat je wil bereiken met het maken van goede content. Maar ga je content nu uitbesteden of ga je dit zelf doen? Voor velen is dit een lastige keuze. Wanneer je zelf over de kennis beschikt voor het maken van goede content, kun je dit vaak zelf doen. Alleen het struikelpunt vaak is, dat het veel meer tijd kost als ‘gewoon maar een half uurtje’. Wanneer je dus weinig kennis of tijd hebt om de content zelf te creëren kunnen wij je helpen om de vetste content te creëren!

Onze werkwijze

Bij Effecty hebben we verschillende experts op het gebied van content. Onze content marketeers staan klaar om je te helpen bij het maken van goede content en een achterliggende contentstrategie. Wil je liever alles uit handen geven? Dan zullen zij de volledige contentstrategie toepassen op je bedrijf. Ze gaan dan vanaf het begin aan de slag om jou te voorzien van een goede contentplanning en het maken van blogs, afbeeldingen en/of video’s. Alles waar jij behoefte aan hebt!

Heb jij nou hulp nodig bij het maken van goede content of content creatie? Neem gerust contact met ons op en dan zullen wij je voorzien van de dagelijkse portie digital marketing!