Social content

Social media kan tegenwoordig niet meer ontbreken in ons leven. De hele dag zitten we te scrollen door onze Instagram feed of Facebook stories. Het delen van leuke video’s en foto’s met elkaar en de communicatie via verschillende platformen wordt dus steeds populairder. Dit alles heeft te maken met de social content die wordt geplaatst op de kanalen. Wat vinden we leuk om te kijken en wat niet? Wat past er nu daadwerkelijk bij de doelgroep en wat niet? Dit zijn zaken waar we over nadenken bij met maken van social content.

Voordelen van social content

Social content wordt gebruikt om de juiste doelgroep op een redelijk goedkope manier te bereiken. Wat wil je als bedrijf uitstralen tegenover je doelgroep en wat wil je dat ze opvangen? Social mediaberichten strijden onderling met elkaar om de aandacht van de consument te trekken! Wil je dus opvallen? Dan moet je anders te werk gaan. Dit zal alleen werken als je een duidelijk doel voor ogen hebt, wat je met de social content wil bereiken. Door het gebruik van een duidelijke strategie, zorg je ervoor dat je wederzijds vertrouwen en interactie creëert bij je volgers.

Onze werkwijze met social content

Wij kunnen je leren hoe jij social media strategisch kunt inzetten voor je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een Sociale Media Content Training binnen Effecty. Tijdens deze training leer je van alles op het gebied van content! Van het creëren van meer naamsbekendheid tot aan het bereiken van jouw potentiele klanten. Een strategisch fundament staat hierbij namelijk centraal. Wie zijn je klanten? Wat vinden ze belangrijk? Wat zijn hun interesses? Waar zijn ze te vinden? Hoe willen ze informatie ontvangen? Al deze vragen dienen beantwoord te worden voordat je aan de slag kunt met goede social media content. Schrijf relevante content voor jouw doelgroep en ontdek zelf hoe je dit strategisch fundament kunt laten uitgroeien tot een ware content knaller! Ook geven we je tijdens de training nog handige tips en tricks om je content nóg aansprekender te maken. We behandelen de volgende onderdelen in onze training:

• Basistheorie social media content;
• Strategische basis met betrekking tot de doelgroep;
• Implementatie binnen (online) marketingstrategie;
• Tips en tricks voor het schrijven van goede teksten;
• Analyseren en verbeteren.

Wil je nu volledig ontlast worden? Wij kunnen je voorzien van een volledig social media-advies, van content kalender tot het creëren van vette content voor je eigen kanalen. Denk hierbij ook aan het design en het volledige ontwerp van de socials. Zet dit om in een vette onlinecampagne en bereik zo je doelgroep voor meer engagement en interactie!

Wil jij dat wij vette content voor je creëren of heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op!