Case - Design

Mind Mystery branding & design

Leisure
Diensten
Branding, Design, Digital identity, Website
“De krachtige visie van Mind Mystery was er in woorden, maar was nog niet zichtbaar in ons merkverhaal. Het team van Effecty heeft deze woorden vertaald naar een visuele merkpositionering die impact heeft, uitvoerbaar is, toekomstbestendig is en onze gasten meeneemt in de betekenis van Mind Mystery. Het is als onderneming enorm prettig om een partner te hebben die begrijpt waar je naartoe wilt en hiernaar handelt. Een creatieve sparring partner met resultaten die ‘on-brand’ zijn, geeft ons de rust en ruimte om Mind Mystery naar de volgende fase te sturen voor nog meer verbazing en verwondering!”

Buig jouw perspectief met verrassende illusies

In 2022 maakten wij kennis met Mind Mystery, een indrukwekkend park waar bezoekers zich kunnen laten verwonderen door allerlei illusionistische bezienswaardigheden. Het van oorsprong familiebedrijf heeft de ambitie om verder uit te groeien tot een toonaangevend centrum waar alles draait om perspectief en waar je als bezoeker op vermakelijke maar ook informerende wijze bewust wordt gemaakt van verschillende perspectieven. Met een grote uitbreiding in het verschiet, hoopt Mind Mystery haar gasten, jong en oud, zakelijk, recreatief maar ook uit het onderwijs nóg meer mee te nemen in een wereld die optische illusie heet.

Bij deze grootse plannen wilde Mind Mystery graag advies en ondersteuning van een creatief én strategisch marketingbureau. Wij zijn uiteindelijk met hen in zee gegaan en lichten graag deze geweldige samenwerking uit in deze case!

Marketing vanuit alle perspectieven

Mind Mystery probeert het publiek op een speelse, inspirerende manier bewust te maken van verschillende perspectieven. Van een volledig huis op de kop tot een spiegeldoolhof en meer; alles op het park geeft een verfrissende kijk op de wereld. Want een ander perspectief hebben betekent niet dat de een gelijk heeft en de ander ongelijk. Mind Mystery verbindt daarom jong met oud, verschillende perspectieven en verschillende standpunten. Zo ontstaat er ruimte voor dialoog – een mooie boodschap!

Voor Mind Mystery hebben wij, net zoals zij dat doen voor hun gasten, het vraagstuk uit meerdere uitvalshoeken bekeken. Doormiddel van strategische sessies zijn we uitgekomen op allerlei toffe ideeën om hun eye-catching merk nog beter naar voren te laten komen.

Wat begon met een brand book waarin de merkidentiteit, de doelgroepen en de duidelijke ‘’why’’ achter Mind Mystery zijn omschreven, is het project uitgegroeid tot allerlei creatieve uitingen. Hieronder lichten we een aantal creaties uit!

Beleving begint al op de website

We kregen de bijzondere kans om de website van Mind Mystery een flinke make-over te geven. Hierbij moesten natuurlijk ook illusies terugkomen; bezoekers moeten al een bijzonder gevoel krijgen voordat ze het park binnenlopen.

We hebben gekozen voor interessante achtergrondpatronen die niet afleiden, maar juist de aandacht behouden en benieuwd maken naar meer. De nieuwe website van Mind Mystery is nu weliswaar bijzonder om te zien!

Magie op het park

Voor het park hebben we gezorgd voor custom-made stoepborden en een mooie achterzijde voor de plattegrond, die beide volledig binnen de illusionistische stijl van Mind Mystery vallen. Hierbij hebben onze designers slimme keuzes gemaakt om zo goed mogelijk aan te sluiten op de verwachting van Mind Mystery; omdat het bij hen vooral om verbeelding gaat, willen ze eigenlijk niet naar het sprookjesachtige.

Met deze toffe designs in eigen stijl zorgen niet enkel de attracties, maar ook de kaart en bewegwijzering opweg naar de attracties voor bewonderenswaardige visuals. Een complete beleving op ieder moment!

Totale immersie, zelfs op papier

Ook voor de papierwaren heeft Mind Mystery natuurlijk gekozen voor een mysterieuze touch. Onze designers zijn aan de slag gegaan met bijvoorbeeld visitekaartjes en folders waarin de typische patronen terugkomen die soms het effect geven dat ze ook echt in beweging zijn. Hiermee kan Mind Mystery ook in briefpapier en folders hun lezers steeds verbazen!

Mind Mystery gebruikt nu ook ons zelfontworpen inpakpapier en bijpassende stickers voor hun gift shop vol bijzondere souvenirs. Ideaal om cadeau te doen aan familie en vrienden – en zo nieuwe potentiële bezoekers aan te trekken naar het park!

"Mind Mystery en wijzelf zijn trots op de resultaten van dit project; de creaties zijn inspirerend én passen volledig bij hun strategie. Zo zal Mind Mystery nog beter hun ideale doelgroepen kunnen vinden en binden." – Mind Mystery

Ben je benieuwd op welk vlak wij jou kunnen ondersteunen op creatief én strategisch vlak? Neem contact op en dan kijken we graag samen naar jouw marketingvraagstukken!

Uiteraard hebben wij tijdens dit hele proces ook ondersteuning gegeven bij het opzetten van SEO en SEA campagnes, de inrichting van meetbaarheid op de website, de websiteverhuizing zelf en het uitwerken van guest journeys. We hebben bijzonder grote stappen gemaakt in een relatief korte periode, waar Mind Mystery nu al volop van geniet!