Rapid prototyping

Wat is rapid prototyping?

Bij rapid prototyping wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken om heel snel prototypes te kunnen maken. Zulke prototypes kunnen gemaakt worden voor zowel fysieke producten als voor apps of websites. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat iets goed beoordeeld kan worden voordat het daadwerkelijk geproduceerd wordt. Dan kunnen er nog makkelijk wijzigingen worden aangebracht.

Het zit hem al in de benaming: snelheid is bij rapid prototyping erg belangrijk. Er worden binnen een kort tijdsbestek designs ontwikkeld en vooral de vele feedback daarop wordt gebruikt om uiteindelijk iets heel moois neer te zetten. Door de verschillende feedbackrondes die al vóór productie plaatsvinden, zullen latere wijzigingen bovendien minder snel nodig zijn. Dit kan je uiteindelijk veel geld besparen.

Rapid prototyping voor UX

Ook binnen online marketing speelt rapid prototyping een belangrijke rol. Je zult namelijk een goede website (en eventuele app) nodig hebben om mensen te overtuigen om online bij jou te kopen of om hun contactgegevens bij jou achter te laten. Anders leveren die vele bezoekers op je website maar weinig op! Een goede website realiseer je met een goede UX en voor een goede UX helpt het om aan rapid prototyping te doen.

Rapid prototyping voor UX is vooral goed toe te passen bij het creëren van een nieuwe website. Zorg voor laagdrempelige prototypes in de vorm van wireframes en/of designs, zodat daar ook snel feedback op komt en ze verder aangescherpt kunnen worden. Uiteindelijk kan zo een fantastische website neergezet worden. Ook als er al een website is, kun je prototypes maken voor nieuwe pagina’s of nieuwe versies van bestaande pagina’s.

 

Onze rapid prototyping werkwijze

Verschillende tools maken het makkelijker om aan rapid prototyping voor UX te doen. Gelukkig voor jou hebben wij ervaring met deze tools, maar we zorgen er maar al te graag voor dat jij er ook mee aan de slag kan. In deze tools is het namelijk zowel mogelijk om ontwerpen te maken als om gerichte feedback achter te laten over die ontwerpen. Hoe meer feedback er vanuit jou komt, hoe beter de uiteindelijke ontwerpen. Zo werken we samen naar een mooi eindresultaat toe!

Zoals gezegd is snelheid hierbij erg belangrijk. Als het aan ons ligt, hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Door onze Agile werkmethode blijven we mooi op schema liggen. We verwachten van jou dat je meegaat in dit snelle proces, zodat er geen vertraging hoeft op te treden! Wil je meer weten over onze unieke werkwijze? Neem dan gerust eens contact met ons op en we leggen je graag haarfijn alles uit.