Data & automation

Data verzamelen & automatiseren

Online marketing begint bij het verzamelen van de juiste data. Daarmee wordt ook hét voordeel ten opzichte van traditionele marketing gecreëerd. Aan de hand van de vele beschikbare data online kun je namelijk constant bijsturen voor betere prestaties. Het is zelfs mogelijk om verschillende mensen verschillende ervaringen te geven.

Je kunt echter niet zomaar alle data verzamelen die je nodig hebt. Daar zullen altijd eerst zaken voor ingesteld moeten worden. Web analytics data wordt bijvoorbeeld niet automatisch verzameld over verkopen, offerte aanvragen of telefoontjes. Zorg er zo snel mogelijk voor dat dit wel gebeurt, dan kun je ook zo snel mogelijk bijsturen waar nodig.

Dat bijsturen hoeft niet per se handmatig te gebeuren. Tegenwoordig zijn er verschillende tools beschikbaar om automatisch je resultaten te kunnen optimaliseren. Dit kan je op de lange termijn veel tijd en geld besparen. Natuurlijk komt ook hier wel eerst wat werk bij kijken voor de juiste implementatie. Hier helpen wij jou graag mee!

Waarom aan de slag met data en automation?

Wanneer je zorgt voor de best mogelijke ervaring voor je potentiële klanten, neemt de kans op conversie ook toe. Personalisatie kan hier bijvoorbeeld veel bij helpen, maar is niet altijd vereist. Er zijn genoeg oplossingen beschikbaar die een stuk laagdrempeliger zijn om een mooie stap vooruit te zetten op het gebied van data en automation. Gebruik de juiste tools met de juiste instellingen en dan zorg je dat je meer tijd overhoudt voor het uitvoeren van belangrijke analyses en voor het uitbreiden van je campagnes.

Onze data en automation diensten

Als data driven online marketing bureau kunnen we jou heel goed helpen op het gebied van data en automation. Sommige tools zijn echt vereist om je bedrijf online beter te kunnen positioneren. Wij geloven daarom dat er veel aandacht besteed mag worden aan het uitkiezen en implementeren van die tools.

Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We laten je graag kennismaken met de vele mooie data en automation oplossingen die er tegenwoordig zijn.