Technische SEO optimalisatie

Wat is technische SEO?

Binnen SEO zijn er drie pijlers, namelijk: techniek, content en linkpopulariteit. We raden zelf meestal aan om eerst de techniek goed te zetten, daarna met content aan de slag te gaan en uiteindelijk aan de linkpopulariteit te gaan werken. Er zijn heel veel verschillende zaken om rekening mee te houden voor de juiste techniek. Hoe beter je deze zaken aanpakt, hoe beter je technische SEO. Hierdoor zul je zeer zeker in ieder geval in enige mate hoger scoren in de zoekmachines.

Dingen waar je op moet letten voor een goede technische SEO zijn onder andere de beschrijvingen die achter afbeeldingen hangen, het voorkomen van 404 fouten en het goed instellen van doorverwijzingen. Hoe meer zoekmachines het idee hebben dat je website goed onderhouden wordt, hoe meer dit beloond zal worden. Nog enkele andere belangrijke zaken voor technische SEO zijn:

  • Een snelle laadtijd;
  • XML-sitemap instellen;
  • Geen HTTP-inhoud aanbieden;
  • Metadata (meta titels en meta descriptions) optimaliseren.

Voordelen van goede technische SEO

Het mag duidelijk zijn dat het zeker waardevol is om je technische SEO te optimaliseren. Vaak kunnen er met vrij weinig tijd en moeite veel verbeterpunten hierin opgepakt worden. Je zult hiervoor wel bijna altijd je webbouwer nodig hebben. Een bijkomend voordeel van goede technische SEO is dat de gebruikerservaring van je bezoekers beter wordt.

Zeker de laadtijd heeft hier bijvoorbeeld ook veel impact op. Dit is na de Google Page Experience Update een belangrijkere directe ranking factor geworden. Zorg dat je website goed werkt en minder bezoekers zullen snel afhaken. Uiteindelijk zal dit ook meer conversies als gevolg hebben.

Een technische SEO-analyse door Effecty

Wij hebben veel ervaring met het uitvoeren van technische SEO-analyses. Het helpt daarbij natuurlijk dat we de juiste tools in huis hebben en weten hoe we die moeten gebruiken. Wil jij de technische SEO van je website verbeteren en zo hoger gaan scoren in de zoekmachines? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!