Digitale marketing strategie

Digitale marketing strategie, de weg naar beter resultaat

Digitale marketing is niet meer weg te denken uit de hedendaagse marketingmix. Toch varen er nog veel bedrijven blind op het gebied van digitale marketing. In veel gevallen wordt er met name gedacht vanuit de middelen, zoals SEO of Google Ads. Tegenwoordig is een goed fundament echter een absolute must voor beter resultaat in het digitale landschap. Zo zijn er enkele cruciale zaken die je onderzocht dient te hebben voordat er überhaupt aan een middel gedacht wordt. Wij ondersteunen organisaties met behulp van een bewezen methodiek om hun online resultaten te maximaliseren.

Waarom is een digitale marketing strategie een must?

Door te werken met een digitale marketing strategie creëer je een kapstok voor je marketing (uitingen). Het zorgt ervoor dat je uitingen in lijn zijn met zowel de brand identity als de wensen en eisen van de potentiële klant. Hier dient een gezonde overlap in plaats te vinden om efficiëntere campagnes te kunnen realiseren.

Naast efficiëntere campagnes creëer je een duidelijke beleving naar degene die je wilt bereiken over al je digitale kanalen en apparaten. Zo bedien je deze persoon in iedere fase van de customer journey zo optimaal mogelijk.

Hoe ondersteunt Effecy bij jouw digitale marketing strategie?

Om tot een digitale marketing strategie te komen geloven wij in onze bewezen methodische aanpak, die keer op keer de resultaten van onze klanten verbetert.

Zo kijken we samen met de organisatie onder andere naar de volgende zaken om tot een complete strategie te kunnen komen:

  • Wat is de (gewenste) doelgroep en hoe wordt deze beïnvloed?
  • Past het product bij de doelgroep?
  • Wat is het (merk)verhaal van de organisatie?
  • Past de uitstraling van de organisatie bij het verhaal dat ze willen vertellen?
  • Hoe verloopt de huidige klantreis?
  • Hoe ziet de gewenste klantreis eruit, waar kunnen we deze verbeteren?

 

Door middel van verschillende strategische sessies en diepgaande gesprekken met klanten wordt dit digitaal strategisch fundament uitgewerkt en verfijnd. Zo krijgen wij een compleet beeld van het bedrijf en passen we de digitale marketing strategie hierop aan. Op die manier is alles op elkaar afgestemd.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze digitale marketing strategie? En ben jij benieuwd hoe wij deze voor jouw bedrijf zouden opstellen? Wij gaan graag met jou in gesprek, zodat we elkaar kunnen leren kennen. Neem vrijblijvend contact met ons op!