Knowledge base

Effecty stapt over op ClickUp

Als Scrum Master ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om ons werk makkelijker en efficiënter te maken. Daarom ben ik blij om aan te kondigen dat Effecty een mooie transfer gaat maken naar ClickUp!

Wat is ClickUp?

ClickUp is een productiviteitsapp en zegt op haar website letterlijk “One app to replace them all!”. Dat is nog enigszins overdreven, maar ze zijn aardig op weg. ClickUp gaat voor ons in ieder geval zorgen dat we ons projectmanagement makkelijker en efficiënter kunnen waarborgen. We gaan vanaf 2021 overstappen op ClickUp en zullen de planning van al onze projecten volledig in deze tool gaan managen.

Waarom ClickUp?

In de huidige situatie gebruiken we meerdere tools om onze projecten goed te kunnen beheren. Onze klanten werken met ons samen in Monday, maar aan de achterkant gebruiken we nog extra tools om ook onze interne processen goed te laten verlopen. We hebben de afgelopen jaren vooral gewerkt aan het optimaliseren van de processen zodat al deze tools zo goed mogelijk met elkaar kunnen samenwerken. En ondanks dat dat prima ging, zijn we toch altijd uit blijven kijken naar één tool die de andere tools zou kunnen vervangen. Er zijn heel wat projectmanagement tools, maar veel tools werkten net niet op de manier zoals wij dat graag willen en bovendien is de investering vaak aanzienlijk. Met CickUp hebben we een hartstikke mooi alternatief gevonden, waarmee we meerdere tools in kunnen ruilen. Hierdoor kunnen we Agile blijven werken binnen ons bedrijf én is samenwerken met onze klanten nog makkelijker! Hierdoor besparen we kosten en worden we nog wat EFFECTYver.

Bij Clickup zal er niet veel veranderen voor de klant. Ook in ClickUp kunnen onze klanten de taken, de status van taken en de effort die het Effecty kost blijven inzien. Het overzicht van Monday zoals hierboven ziet er bijna hetzelfde uit. Zie onderstaand een screenshot van een willekeurig ClickUp-board.

Effecty zal ervoor zorgen dat de overgang naar ClickUp soepel gaat verlopen. We maken uiteraard een backup van de Monday-boards en zorgen dat alles goed overgezet gaat worden in ClickUp. Hiermee zullen we gaan beginnen in het nieuwe jaar. Iedereen die nu toegang heeft tot de Monday-boards, zal ook uitgenodigd gaan worden voor ClickUp.

Heb je nog vragen over ClickUp? Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag!