Duizenden online afspraken voor het LoopCentrum

B2C
Diensten
Content creatie, Customer journey, E-mailmarketing, Google Ads, Marketing automation, Strategie, UX Optimalisatie
Ondanks de reeds gevestigde naam in de regio én ver daarbuiten, groeide bij het LoopCentrum de urgentie om toe te werken naar een online next-level. In de eerste 3,5 maanden na de lancering van onze marketingaanpak zijn maar liefst 2.000 online klantafspraken geboekt, die voorheen handmatig moesten werden gemaakt via telefoon en e-mail. Bovendien is het aantal gebruikers op de website met bijna +45% gestegen!

Over het LoopCentrum

Wandelaars en hardlopers vanuit het hele land maken de reis naar Horst aan de Maas of Venlo voor de aanschaf van hardloop- of wandelschoenen, bijbehorende kleding en accessoires. Ze vinden er persoonlijk advies, een unieke manier om hun voetstappen te laten analyseren en daarvoor de ideale schoen aan te meten, en uiteraard allerlei kwalitatieve merken die het LoopCentrum graag aanbeveelt.

Deze combinatie van uitgebreide ervaring, een eigenwijze visie op schoenadvies, de meest geavanceerde aanmeettechnologie én een van de grootste collecties van Nederland zorgt ervoor dat sportievelingen vanuit het hele land de weg naar het LoopCentrum weten te vinden. Tevens verwijzen vele podotherapeuten, fysiotherapeuten en sportartsen haar patiënten door naar het LoopCentrum; een feit waar ze trots op zijn.

In een samenwerkingstraject vanuit HUB73 heeft Effecty de krachten gebundeld met partners Sociaal Kapitaal en Mindworkz om de stap te maken naar ‘het LoopCentrum 2.0’.

Ondanks de reeds gevestigde naam in de regio én ver daarbuiten, groeide de urgentie om toe te werken naar een online next-level. Met een gloednieuwe website van Mindworkz, een creatief ingevuld strategisch fundament en inspirerende social mediastrategie van Sociaal Kapitaal én een doelgerichte strategische digital marketing aanpak van Effecty zijn op korte termijn al veel successen geboekt. In de eerste 3,5 maanden na de lancering zijn maar liefst 2.000 online klantafspraken gemaakt, die voorheen werden gemaakt via telefoon en e-mail. Daarnaast is het aantal gebruikers op de website met bijna 45% gestegen, in vergelijking met vorig jaar. In andere woorden, enorm veel gewonnen tijd én een overvloed aan potentiële klanten!

Person working at a laptop.

De eerste stappen

Effecty heeft in samenwerking met Sociaal Kapitaal de basis gelegd voor een nieuw strategisch fundament. Hierin zijn wij begonnen met een eerste opzet van de persona’s en de brand story. Hierna heeft Sociaal Kapitaal, natuurlijk in samenwerking met Effecty, deze twee zaken verder uitgewerkt en hun eigen creatieve ideeën hierover losgelaten. Bij het maken van de brand story door Sociaal Kapitaal vond ook de invulling van de Golden Circle plaats. Dit resulteert in een inspirerend verhaal, waar ideale klanten van het LoopCentrum zich verbonden mee voelen. Zo is de volgende brand story opgesteld:

“Wij vinden dat jij als loper de mogelijkheid moet hebben om je horizon te verbreden, uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen. Wij zorgen dat jij vol vertrouwen, gemotiveerd en blessurevrij op pad kunt. Of het nu gaat om je eerste halve marathon, je wekelijkse rondje door het park, een huttentocht in de Alpen of deelnemen aan de 4-daagse: iedere uitdaging is er één.”

De samenwerking tussen Sociaal Kapitaal, Mindworkz en Effecty heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe website van het LoopCentrum er gelikt uitziet, krachtige content bevat, beter gevonden wordt en veel beter is ingericht dan voorheen. Effecty is binnen de succesvolle samenwerking onder ander verantwoordelijk voor een eerste opzet van het gehele strategische fundament, het opstellen van de klantreis, het maken van de wireframes én het opzetten van doeltreffende Google Ads campagnes.

Nu de basis is gelegd voor het behalen van online successen wordt verder gestuurd op het optimaliseren van de klantreis en de bijbehorende online beleving. In de komende periode gaan wij Marketing Automation inzetten voor lead nurturing, om de klantreis te optimaliseren én om uiteindelijk meer potentiële klanten naar de winkels van het LoopCentrum te sturen. Onze vrienden van Sociaal Kapitaal gaan verder met het bewaken van het naleven van de brand story en persona’s in de gehele strategie en zullen zich natuurlijk bezighouden met het verbeteren van het social mediabeleid en met doelgerichte advertenties op social media. Daarnaast blijven we samen continu in beweging om de klantreis te optimaliseren, met als ultiem doel; échte ambassadeurs creëren voor het LoopCentrum.

"De stap naar een bijna volledige online strategie was een spannende en gaat gepaard met een (voor ons) flinke investering. Effecty heeft zich bewezen als dé partij om dit samen mee te doen. De samenwerking verloopt soepel, snel en transparant en we worden ondersteund door absolute specialisten. Wij zijn ontzettend blij dat we dit avontuur samen zijn gestart!" – Martijn van Eck Manager, het LoopCentrum

Ben jij nu razend benieuwd geworden wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact op voor een (digitaal) kopje koffie, en wij weet gaan wij binnenkort aan de slag om échte ambassadeurs te creëren voor jouw bedrijf, product of dienst!