Microsoft Shopping

Wat is Microsoft Shopping?

Voor velen is Microsoft Shopping (voorheen Bing Shopping) een minder bekend platform. Het is echter voor veel organisaties een zeer interessante manier om extra inkomsten te realiseren. Een alternatief van Microsoft Shopping is het bekendere platform Google Shopping. Microsoft Shopping werkt vrijwel hetzelfde als Google Shopping en is een zeer gemakkelijke manier om naast je huidige webshop een extra afzetkanaal toe te voegen aan jouw organisatie. Wil jij weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Waarom starten met Microsoft Shopping?

Er zijn een aantal redenen waarom het voor jouw organisatie zeer interessant kan zijn om te starten met Microsoft Shopping. Zo is het een goedkopere manier van verkopen ten opzichte van Google Shopping, dit is over het algemeen een duurdere manier van verkopen. Microsoft Shopping heeft ten opzichte van Google Shopping een veel lager marktaandeel, maar is het een kleine moeite om te implementeren en worden er alsnog mooie resultaten behaald!

Op Microsoft Shopping is de concurrentie stukken minder dan de concurrentie op Google Shopping. Hierdoor is het gemakkelijker om bovenaan te staan met lage budgetten. Een andere reden om zeker Microsoft Shopping te implementeren is heel simpel: gemak. Vanuit Google Ads is het gemakkelijk om je huidige Shopping campagnes te implementeren in Microsoft Ads. Als je dus al een Google Shopping campagne hebt lopen is het zeker een must om te starten met Microsoft Shopping!

Onze werkwijze

Als we samen succesvol willen worden in Microsoft Shopping, is het van belang dat we de fundering goed hebben gebouwd. We beginnen daarom bij de product feed, deze zal geoptimaliseerd worden zodat we goed zichtbaar worden in Microsoft Shopping (en dus ook in Google Shopping en de organische zoekresultaten). Als dit fundament goed staat, kunnen we gaan nadenken over de Shopping strategie. Na het uitvoeren van deze strategie stopt het echter niet! Wij blijven de Shopping campagnes optimaliseren. Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen op gebied van Microsoft Shopping of Google Shopping? Neem contact op met onze experts!