Expertises

B2B online marketing

Specialist in B2B online marketing

Effecty heeft met B2B online marketing al vele B2B-bedrijven naar een hoger plan mogen én kunnen tillen. De B2B-sector is natuurlijk vrij breed. Wij hebben vooral veel ervaring met bedrijven in de maakindustrie, tech sector, ICT en logistiek, die wij van een verbeterde online positie hebben voorzien. B2B-bedrijven zijn in grote mate afhankelijk van hun online kanalen bij het genereren van leads. Om producten en services te kunnen verkopen aan nieuwe klanten, is een goede online vindbaarheid én zichtbaarheid dan ook onmisbaar.

Onze onderscheidende B2B aanpak

Wij zijn een strategisch digital marketingbureau en voeren dit ook door in de online marketing aanpak van jouw B2B-bedrijf. In onze aanpak voor B2B online marketing kijken wij naar de complete strategie,  we beginnen dus niet blindelings met het opzetten van campagnes. Bij het opstellen van de marketingstrategie doorlopen wij een aantal stappen.

  1. Een goede marketingstrategie begint in onze optiek altijd met het opstellen van persona’s of verbeteren van de bestaande persona’s. Wie is de doelgroep? En past deze doelgroep bij het product dat op dit moment wordt aangeboden? Bij B2B heb je natuurlijk ook te maken met verschillende beslissers en beïnvloeders. Het is goed om deze in kaart te brengen aan de hand van een DMU, om zo je marketingmiddelen zo efficiënt mogelijk in te zetten.
  2. Daarna wordt gewerkt aan een klantgericht en inspirerend merkverhaal in combinatie met een herkenbare uitstraling in alle online uitingen: de ditigal identity.
  3. De klantreis wordt in kaart gebracht: welke stappen doorloopt de klant om bij het product of de dienst van het B2B-bedrijf uit te komen? En welke contactmomenten zijn er met deze klant? Hoe kunnen deze verbeterd worden?

Door middel van verschillende brainstormsessies, strategische bijeenkomsten en diepgaande gesprekken wordt dit strategisch fundament verder uitgewerkt en verfijnd. Zo krijgen we een goed beeld van het hele concept van het bedrijf en passen hier onze verdere digital marketingstrategie op aan. Op die manier is de gehele marketingstrategie op elkaar afgestemd en volgen de verschillende stappen elkaar logisch op.

Marketing automation: dé oplossing in B2B

Wij combineren deze strategische B2B online marketing aanpak met het inzetten van marketing automation. Door middel van deze nieuwe ontwikkeling in de digital marketingwereld wordt het voor jouw bedrijf mogelijk om marketinguitingen volledig te automatiseren én te personaliseren op basis van bepaalde acties die een individu op de website van je bedrijf onderneemt.

Marketing automation heeft verschillende voordelen bij B2B online marketing.

  • Leads of prospects worden automatisch door de klantreis heen geholpen door de stappen te automatiseren.
  • De juiste persoon ontvangt door het gepersonaliseerde systeem de juiste content op het juiste moment.
  • Leads blijven door deze gepersonaliseerde content terugkomen naar de website en converteren uiteindelijk.

Door de inzet van marketing automation in combinatie met het strategisch fundament, zijn B2B-bedrijven ontzettend tevreden wanneer ze kiezen voor deze marketing automation oplossing. Onze marketing automation expert Klaas kan je alles vertellen wat je moet weten van deze relatief nieuwe ontwikkeling binnen online marketing. Daarnaast maken we altijd een programma op maat en luisteren we, net als bij het opstellen van de strategie, uitvoerig naar jou én jouw wensen.

Maak direct een afspraak

Pascal is accountmanager B2B bij Effecty en heeft uitgebreide ervaring met het doorlopen van een online marketing traject, van strategisch fundament tot aan de uitvoering van werkzaamheden en het implementeren van marketing automation. Heb jij met jouw B2B-bedrijf een online marketinguitdaging? Neem dan contact op met Pascal en laat je verrassen door de mogelijkheden die er liggen op het gebied van B2B online marketing en de rol die marketing automation hierin kan spelen!

International

Bruggen bouwen met Duitse zakenpartners