Knowledge base

Van marketing broekie tot scrum master!

Hoe het begon

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik in een smoezelig kantoortje voor Geert begon met het opzetten van Adwords campagnes en het maken van website analyses. Het is ook allemaal zo snel gegaan. Af en toe vergeet ik gewoonweg terug te kijken om te realiseren dat we verdomd mooie dingen hebben gedaan en fantastische resultaten voor onze klanten hebben gehaald. Toen Geert en ik elkaar leerden kennen, in de vierde klas op de middelbare school, konden wij ons dit ook niet voorstellen. Ik heb sterk het vermoeden dat onze leraren dit ook niet hadden verwacht.

Het avontuur bij Effecty begon voor mij met Adwords campagnes maken, landingspagina’s schrijven, websites optimaliseren en nog veel meer. In die tijd stond ons vak Online marketing nog in zijn kinderschoenen, waardoor je veel zaken zelf moest zien uit te vogelen. Handige tools die je het werk uit handen konden nemen, waren er op dat moment nog niet. Zo maakte je analyses vaak handmatig. Tegenwoordig krijg ik wekelijks mails in mijn inbox of met de vraag of ik een nieuwe tool wil testen. Gelukkig vind ik dat ‘ouderwetse’ uitvogelen juíst één van de leukste dingen! Het heeft ervoor gezorgd dat ik als online marketeer enorm ben gegroeid. Zo zat ik urenlang door alle onlinemarketingblogs heen te scrollen of YouTube video’s te kijken om zoveel mogelijk te leren over online marketing.

agenda, concept, idee

De groei van Effecty

Naarmate de jaren voorbijgingen, groeide Effecty langzaam door. We waren langzaam naam aan het maken, waardoor we steeds weer nieuwe opdrachten kregen voorgeschoteld. Niet alleen klanten werden complexer, maar ook de vraagstukken. De uitdagingen werden des te groter en dat maakte het alleen maar gaver! In de tussentijd kwamen er ook compleet andere uitdagingen op ons pad die niets met online marketing te maken hadden. Geert en ik waren ineens niet meer die twee ‘pubers’ die een beetje bezig waren met wat online marketing dingetjes. Het bedrijf begon serieuze vormen aan te nemen, waardoor het tijd werd om uit te breiden. We gingen op zoek naar personeel… Maar hoe doe je dat precies en waar let je dan op? Ik had nog nooit een sollicitatiegesprek gevoerd met als doel iemand aan te nemen. Uiteindelijk mag ik wel concluderen, dat dit allemaal redelijk goed is gekomen, aangezien we inmiddels met z’n twaalven zijn.

Van uitvoerende naar interne rol binnen Effecty

Waar ik bij Effecty in het begin vooral bezig was met onze klanten, ben ik tegenwoordig veel meer bezig met mijn collega’s en de processen binnen Effecty. Voor deze functie hanteren wij een hele hippe term: Scrum Master! Als je weet dat zelfs het satirisch platform De Speld hier grappen over maakt, dan weet je hoe serieus deze functie is! Als Scrum Master is het mijn taak om ervoor te zorgen dat mijn collega’s zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

In mijn huidige rol binnen Effecty zorg ik dat de processen zo strak mogelijk zijn ingericht. Daarbij coach ik mijn collega’s om zo efficiënt mogelijk te werken binnen deze processen. In de praktijk betekent dit dat ik mijn collega’s leer om onze tools goed te gebruiken, waardoor zij hun werk makkelijker en sneller uit kunnen voeren. Het positieve gevolg daarvan is dat zij meer tijd kunnen besteden aan de kwaliteit van hun werk en de ontwikkeling van hun kennis. Naast dit procesmatige deel zorg ik er ook voor dat mijn collega’s voldoende online marketingkennis hebben. Zo geef ik intern regelmatig trainingen over diverse online marketing topics.

Voortdurend blijven ontwikkelen

Wij vinden het bij Effecty enorm belangrijk dat onze medewerkers zichzelf voortdurend willen ontwikkelen. Gelukkig maar, aangezien er bij marketingopleidingen nog steeds TE WEINIG aandacht is voor het online marketing vak. Effecty werkt graag met jong talent en vindt het als organisatie dan ook gaaf om te zien dat collega’s bij ons binnenkomen als onervaren online marketeer, maar binnen de kortste keren een waardevolle bijdrage leveren aan diverse projecten! Het is mooi om te zien dat een verlegen collega uitbloeit tot een persoon die wel zijn of haar mening durft te geven en gewoon met de vuist op tafel slaat: “Zo gaan wij het doen en niet anders”.

Een andere gave ontwikkeling bij Effecty is de overstap geweest naar ons nieuwe pand waar wij onderdeel zijn geworden van HUB73. Dit is een broedplaats voor kennis, innovatie en toptalent! Met HUB73 hebben in Noord-Limburg een fantastische plek gecreëerd voor jong talent en bedrijven om met ons mee te groeien. Voor een goed, creatief en effectief marketingadvies hoef je niet naar Eindhoven of de Randstand!

“Mijn carrière bij Effecty maakt mij vooral trots!”

Klaas van Arensbergen

Terugkijkend op mijn periode bij Effecty tot nu maakt mij vooral erg trots. Het geeft energie om te zien hoe ik mezelf heb ontwikkeld en hoe ik heb bijgedragen aan de ontwikkeling van Effecty en mijn collega’s! Die energie zal ik nog hebben, want ik en Effecty zijn nog lang niet klaar!