Instagram adverteren

Instagram is een van de populairste social media kanalen van Nederland. Een aantal jaar geleden werd dit kanaal nog vooral gebruikt door de jongere doelgroep, maar je ziet dat op dit moment ook de oudere doelgroepen actief worden op Instagram. Niet alleen door middel van organische content, maar ook door gebruik te maken van advertenties is Instagram een goede mogelijkheid om je doelgroep te bereiken. Bij Instagram draait het echt om het beeldmateriaal, dus wanneer je wilt gaan adverteren op Instagram, is beeldmateriaal van goede kwaliteit key. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Daarnaast geven we je graag andere tips over adverteren op Instagram!

Adverteren op Instagram

Je kunt op twee manieren adverteren op Instagram: rechtstreeks vanuit je profiel door een bericht te promoten of vanuit de bedrijfsmanager door een advertentie aan te maken. Wij raden je altijd aan om voor de tweede optie te gaan, zodat je meer opties én meer overzicht hebt. Wij van Effecty kunnen je uiteraard ook helpen bij het instellen van je Instagram-advertenties via de bedrijfsmanager.

Adverteren op Stories

Je kunt niet alleen advertenties inzetten op de tijdlijn, maar ook op de Stories. De Stories op Instagram zijn nog populairder dan de normale posts op de tijdlijn. Aangezien een Story beeldvullend is, heb je hier alle ruimte om jouw product of dienst visueel goed over te brengen. Stories duren maar een paar seconden, dus het is belangrijk om razendsnel de aandacht van jouw bezoeker te trekken. Zorg voor aantrekkelijke content waardoor de doelgroep jouw merk direct herkent en overtuigd raakt van jouw boodschap.

De voordelen van adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram heeft verschillende voordelen voor jouw onderneming. Instagram heeft op dit moment 5,9 miljoen gebruikers, waardoor het bereik ontzettend groot is. Daarnaast is visuele content het belangrijkste, dus hiermee kun je jouw doelgroep op een snelle en aantrekkelijke manier overtuigen. De targetingopties zijn zeer uitgebreid en goed uitgewerkt, waardoor er veel mogelijkheden zijn om precies jouw doelgroep te selecteren en bereiken met je advertenties op Instagram. Als laatste kun je met de hiervoor genoemde bedrijfsmanager jouw advertenties op Instagram eenvoudig combineren met adverteren op Facebook. Je kunt de advertenties één-op-één overzetten of enige aanpassingen doen; hier ben je volledig vrij in!

Hoe wij gebruikmaken van adverteren op Instagram

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden van Instagram adverteren? Wij kunnen je hier uiteraard over vertellen. Daarnaast stellen wij natuurlijk ook graag een plan op om te gaan adverteren op Instagram. Zo helpen wij je om jouw doelgroep te bereiken via Instagram! Wil je meer weten? Neem dan contact op met een van onze social advertentie-experts.