Knowledge base

Een dikke 8 voor de afstudeerscriptie van Paul van Leunen

De afstudeerstage van Paul

Afgelopen zomer begon het hier allemaal voor mij, het afstudeertraject bij Effecty. Na een goed overleg met eigenaar Geert Buskes en campagnemanager Klaas van Arensbergen werd al snel genoeg het onderwerp van mijn afstudeeronderzoek bekend: Digitale marktplaatsen. Wat begon als een onbekend begrip, is tijdens het schrijven en het doen van intern en extern onderzoek uitgegroeid tot een grote kennisbank. Een kennisbank aan waardevolle informatie over online marketondersteuning in zowel Amazon, Bol.com, Booking.com als Expedia. Hiermee kan Effecty snel aan de bak om haar diensten m.b.t. digitale marktplaatsen beter in te richten en af te stemmen op de wensen van de klanten. Zeker nu de belangrijkste marktplaats, Amazon, per februari in Nederland actief zal gaan worden.

Maar, nog belangrijker, wat vond ik nu zelf van mijn tijd bij Effecty, en hoe heeft het bedrijf een bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling? Welnu, bij Effecty heb ik de tijd gekregen om een mooie scriptie op te leveren. Ik heb me middels mijn onderzoek kunnen verdiepen in de werking van de genoemde marktplaatsen, ben gegroeid in het schrijven van een gestructureerd sterk rapport en heb stappen gemaakt in het doen van veldonderzoek. Dit laatste door met klanten te zitten, hun problematiek te achterhalen en daarop passende oplossingen te formuleren. En dan ben ik daarnaast ook heel erg blij met het uiteindelijke resultaat dat voortkomt uit deze ontwikkeling: Een dikke 8 voor het gehele afstudeerproject, waarmee ik mijn Bachelor of Science mooi af heb kunnen sluiten.

Verder heb ik veel kunnen lachen met de collega’s, hier op de vloer. Effecty is een jong team vol humor en ambitie. Waar hard werken op z’n tijd afgewisseld wordt met leuke grappen en ontspanning. Toekomstige (afstudeer)stagiaires raad ik daarom ook aan te kijken wat het bedrijf voor hen te bieden heeft. Enerzijds om te groeien in kennis in online marketing, maar ook zeker om succesvol je studie af te kunnen ronden.

Afstudeerstage Paul van Leunen