Knowledge base

Traineeships bij Effecty: dit zijn de ervaringen!

Bij Effecty bieden we ieder jaar de geweldige kans om gedurende een aantal maanden een traineeship vol opleidingen en echte marketingopdrachten te ervaren. In deze blog vertellen Jinske en Cassandra, onze meest recente trainees (en tevens blijvende teamleden!), hoe zij hun traineeship bij Effecty hebben ervaren.

Wat kun je allemaal leren tijdens het traineeship?

Een traineeship bij Effecty is, in de basis, net zoals je zou verwachten van elk ander traineeship: het is een volwaardige baan waarbij je de kans krijgt om echte hands-on ervaring op te doen tegen een goed starterssalaris, gecombineerd met opleidingen en trainingen over allerlei disciplines binnen de wereld van digital marketing.

Een voorbeeld van zo’n training is bijvoorbeeld CRO-training: “Tijdens de training leerden we hoe je een website zo óptimaal mogelijk kunt inrichten om de gewenste doelen te behalen. Om de theorie te begrijpen, kregen we uitleg over de psychologische principes die hierbij aan bod komen. Daarnaast hebben we ook het boek ‘Don’t Make Me Think’ van Steve Krug mogen lezen. Tenslotte zijn we zelf aan de slag gegaan met een praktijkopdracht.”

Wat kun je na het traineeship gaan doen?

Tijdens je traineeship word je opgeleid tot specialist binnen jouw ideale vakgebied, met de bedoeling om te blijven, als de klik er is. Jouw specialisme kan gaan van SEO en SEA, tot content creatie en social media, e-mailmarketing, UX en nog veel meer. Zo hebben ook onze meest recente trainees hun eigen interesses gevonden en zo een plekje veroverd binnen het team. “Nadat ik aangaf Google Ads interessant te vinden, werd ik vliegensvlug betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leerde ik al gauw onze klanten beter kennen, en kreeg ik een beter beeld van de algehele ‘work-flow’ die bij Effecty centraal staat”, aldus onze nieuwe SEA-expert Cassandra.

Jinske ging dan weer een andere richting op: “Ik ben altijd graag bezig met de technische stukken die veel mensen misschien saai of ingewikkeld vinden, en gelukkig was daar bij Effecty wel ruimte voor. Zo verdiep ik me bijvoorbeeld in onze automation- en emailsoftware Mautic. Daarnaast kreeg ik zelfs de vraag of planning en organisatie mij wat zou lijken, dus daar probeer ik nu te helpen waar ik kan, met de mogelijkheid om hierin door te groeien. Het is super interessant om het bedrijf te zien groeien en hiervoor een goede, stevige basis te organiseren.’’

Hoe voelt het om trainee te zijn binnen het Effecty team?

“Effecty omschrijft zichzelf als een jong en eigenwijs bedrijf, maar rust wel degelijk op een aantal goede pijlers, waaronder transparantie en kennisdeling. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ik vind het ook een fijne manier van werken. Zo weet je precies wat je aan iedereen hebt, en staat iedereen open voor gezonde kritiek. We zijn geen sloom bedrijf waar je verandering of discussie moeilijk erdoor krijgt, dus je kunt samen echt stappen maken”, vertelt Jinske. “Daarnaast is het ook gewoon super gezellig; we hebben een levendige lunchruimte binnen HUB73 waar ook nog eens andere leuke mensen werken, we houden team-uitjes en zijn zelfs met z’n allen gaan skiën in Oostenrijk om het 10-jarig bestaan van Effecty te vieren. Geert benadrukte nog dat iedereen vanaf het begin welkom is om mee te komen; parttimers, maar ook wij als trainees.”

Onze Digital Marketeers Annika (links) en Jinske (rechts)

Cassandra vertelt dat de fijne cultuur ook al tijdens de trainingen goed te merken was: “We kregen ruimte om onze mening te delen, over ervaringen te discussiëren en om onze nieuwe kennis in de praktijk te testen met bijpassende klantcases.” Het was ook makkelijk om contact te leggen met collega’s dankzij de trainingen: “In de loop van het traineeship gingen we beide aan de slag met onze nieuwgevonden interesses. Toch bleven we alle trainingen volgen en daar heb ik absoluut geen spijt van! Als SEA-marketeer is het toch heel fijn om te weten wat mijn collega’s dagelijks bezighoudt. Zo ben ik me beter bewust van de uitdagingen die zij elke dag tegenkomen, terwijl ik hier wellicht veel later achter was gekomen, mocht ik alleen Google Ads trainingen gevolgd hebben. Het is altijd interessant om eens bij je collega’s mee te kijken, daar leer je nou eenmaal het meeste van.”

Kun je een traineeship doen na je studie, stage of een vorige baan?

Als afsluiter, vertelt Jinske nog graag: “Ondanks mijn vorige marketingbaan, waar ik erg veel verschillende verantwoordelijkheden en werkzaamheden kreeg, ben ik toch blij dat ik bewust voor een traineeship heb gekozen. En dan ook nog bij zo’n verrassend bedrijf. Ik merk juist dat de meeste bedrijven hier nog wel wat van kunnen leren, ook al hebben wij natuurlijk ook onze eigen uitdagingen om alles soepel te laten verlopen. Ik leer hier heel veel bij, zelfs meer dan ik had gedacht, en onze SCRUM-werkwijze is ook zeker een mooie bijkomstigheid. Zo was ik in mijn vorige baan bijvoorbeeld al bijna meer tijd kwijt aan het managen van alle chaotische to-do taken, dan aan het uitvoeren van die taken. De uitdagingen die hier bij Effecty liggen, kun je dan juist nog zinvol noemen. De vooruitzichten lijken goed, de collega’s zijn top, de opdrachten blijven leerzaam en dus wil ik graag nog even blijven!”

Wij zijn constant op zoek naar trainees en stagiaires. Zit jij nog op school en zoek je een toffe uitdaging in online marketing, of ben je net afgestudeerd en wil je een hele hoop praktijkervaring en trainingen opdoen? Stuur dan een mail naar service@effecty.nl met je CV en motivatie. Misschien hebben wij wel een plekje voor jou als trainee of stagiair!