Knowledge base

Maak kennis met Jean Maurice!

Hi, ik ben Jean Maurice. Sinds kort ben ik werkzaam als digital marketeer Germany bij Effecty. Ik ben 23 jaar oud en ben geboren én getogen in Duitsland. Momenteel studeer ik International Marketing aan Fontys Hogeschool in Venlo, hierdoor spreek ik ondertussen ook een aardig woordje Nederlands! Ik moet nog even knallen en dan hoop ik mijn studie begin volgend jaar af te ronden.

Een internationale blik
Gedurende mijn studie heb ik mogen kennismaken met verschillende mooie bedrijven. Tijdens mijn stage bij de Euroregio: Rijn-Maas-Noord in Mönchengladbach werd ik mij voor de eerste keer bewust van de enorme potentie de grensregio heeft. Ook de stage bij het hoofdkantoor Daimler AG in Stuttgart heeft mij laten zien hoe een internationale onderneming zich permanent blijft ontwikkelen. Een half jaar studeren aan de University of Shanghai heeft mijn blik op de wereld nog meer verruimd. Enkel denken binnen de cultuur van je eigen land heeft nauwelijks toekomst.

In mijn privéleven houd ik van gezellige avonden met vrienden. Een goed gesprek en een paar (Noord) Limburgse biertjes zijn een fijne beloning na een week hard werken en studeren. Daarnaast fiets en fitness ik graag en in de avond lees ik graag over SEO, IT, economie en de financiële wereld. Om helemaal up-to-date te blijven!

Aan de slag in Nederland
Door de open Nederlandse cultuur heb ik hier als jonge ‘buitenlander’ unieke kansen gekregen. Mijn vakmatige interesse ligt voornamelijk bij technische verbeteringen en automatisering van websites. Hierbij constateer ik steeds weer hoe Duitsers en Nederlanders op een totaal andere manier naar websites kijken. Het kan verschillen op gebied van inhoud, indeling en zelfs vormgeving.

Als Duitser hoop ik dat Nederland en Duitsland in de toekomst nog sterker samenwerken. Daar liggen, naar mijn mening, ook gigantische kansen voor het bedrijfsleven. Duitsland kan veel leren van het snelle en innovatieve Nederland. Beide landen kunnen alleen sterker worden met een goede partner. Ik hoop hierbij op mijn manier een bijdrage aan te leveren.

Werken bij Effecty is een van de grootste kansen die ik tot nu toe in Nederland heb gekregen. Het is voor mij de ideale mogelijkheid om de kennis die ik tijdens mijn studie en stages heb opgedaan, uit te voeren in de praktijk en zo persoonlijk te groeien. Effecty is overtuigd van online marketing als ‘digitale kracht’. Ik deel deze overtuiging helemaal en ben blij deel uit te maken van dit team.

Ik ben er helemaal klaar voor om jou te ondersteunen bij de verschillende Duitse online marketing werkzaamheden.